Bőrápolás nyáron

Bőrünk szépségének és feszességének megőrzése hosszútávú és következetes folyamat eredménye. Nagyon fontos, hogy ne alkalomszerűen, hanem rendszeresen figyeljünk oda bőrünk gondozására, és ezt mindig az évszaknak megfelelően tegyük.

Nyáron a napfénytől való védelem és a meleghez való alkalmazkodás kerül fókuszba a bőrápolás, arcbőrápolás terén, ezért ekkor csak könnyű, nyári sminket viseljünk.

Egyrészt téli és a tavaszi bőrtisztító és ápoló rutinunkat kissé módosítani kell. Nyárra le kell cserélni a hidegtől védő, tápláló hidratálókrémünket. Helyette könnyedebb, vizes alapú hidratálóra érdemes váltani.

A jól szellőző, könnyed ruhák viselése megkönnyíti bőrünk számára is a folyamatos tisztulást, testünk hűtéséhez való alkalmazkodást. Az izzadás ugyanis, főleg zárt, feszes, nem szellőző ruhában, komolyabb következményekhez is vezet.

Még az utcára lepéshez is kenjük be legalább az arcunkat érzékeny bőrre, arcbőrre kivitelezett napfényvédő krémmel. A leégéseket a bőr megjegyzi, a régi nyarak nyoma folyamatosan gyűlik arcbőrünkön is, ezért kíméljük!

Napozáshoz pedig – melyet soha nem 11 és 14 óra között teszünk- napjainkban már kötelező a megfelelő UV védelmet biztosító naptej.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük