Hogyan tisztítsuk gyermekeink bőr cipőit?

Egy totyogó esetében oda kell figyelnünk a megfelelő cipőcske kiválasztására. Fontos, hogy a cipő tartsa a lábfejet és a bokát, talpa rugalmas legyen, és a saroknál beférjen a mutató ujjunk, hogy legyen egy kis hely a lábacskának, ne legyen túl szoros a cipő.

Tavasszal már fontos kérdés a cipő szellőzése, hiszen a nyári szandálszezon előtti változékony időjárás megköveteli a zárt cipőt, azonban már a szellőzésre is ügyelni kell.

A bőrcipők szellőzése a legjobb, ezért szoktak ebből az anyagból választani cipőt a szülők a legkisebbeknek. Emellett, mivel ebben a korban sok ingerre, friss levegőre és mozgásra van szüksége a gyermeknek, általában naponta szokták játszótérre, szabadtérre vinni a kicsiket a szülők, a cipőknek tehát strapabírónak kell lenniük.

Fűzős cipő helyett mindenképpen belebújósat, tépőzárasat érdemes venni, mert egy ekkora gyermek esetében még nehéz a cipő feladása és levétele. Szerencsére megjelenésben is nagy kínálatból választhatunk, például a Lurkócipő oldalán.

Sok szülő például a kék-rózsaszín babaruhák kettős világából kilépve ebben a korban már tudatosan keresi az élénk színeket, a vidám mintákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük