Spaletta

Általában, amikor ablakaink védelméről és árnyékolásáról esik szó, rögtön a redőnyre gondolunk. Pedig más lehetőség is rendelkezésre állhat. Ilyen például a zsalu vagy a spaletta.

A szárnyas, tömörfa spaletta igazán jó minőségű, masszív árnyékoló. Előnye, hogy hatékonyan védi magát az ablakot is az időjárás viszontagságaitól, miközben kifejezetten jó szigetelő. Nyáron hűvös árnyékot ad, hiszen a tömör és vastag szárnyak távol tartják a beszűrődő napfény minden sugarát, hogy a kellemesen hűvös szobában végre nyugalomra leljünk.

Télen pedig segít bent tartani a hőt, hiszen egy plusz hőszigetelő rétegről van szó. Hő- és hangszigetelése mellett kifejezett előnye, hogy otthonunk, ablakaink biztonságát is fokozza. Ablakainkat megóvja az erőteljesebb külső hatásoktól, legyen ez jégeső vagy erős szél, esetleg betörő. Ennek ellenére megjelenése esztétikus, hiszen a fa eleganciáját nem múlja felül semmi. Házunk otthonos hangulatot sugall általa, hisz a spaletta különleges és egyedi bájjal ruházza fel ablakainkat és homlokzatunkat. A spaletta formája lehet modern és egyszerű, melyet kiemel a borovi fenyő eleganciája, de választhatunk romantikusan faragott rusztikus hatásút is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük