Menü Bezárás

Méretezett alaprajz készítés otthon? Attól függ mi a cél

Méretezett alaprajz készítés otthon? Attól függ mi a cél

A cikk feltett kérdése talán picit csalós lehet, legalábbis abban a tekintetben, hogy minőségi méretezett alaprajz készítés munka végezhető otthon. Természetesen illúzió, hogy olyan ház alaprajz készíthető magunktól, amelyet aztán fel tudnak használni a mérnökök. Ezért tehát az alaprajz készítés nem egy olyan feladat, amelyet meg lehet úszni erre szakosodott mérnök bevonása nélkül. Legalábbis akkor, ha terv is van az a bizonyos épület felépítésével kapcsolatban. Ez egyrészből megterhelő lehet, hiszen újabb kiadások jönnek létre, viszont könnyítés is lehet, ugyanis az embernek nincs ezzel is feladata.  

Miért is fontos, hogy a méretezett ház alaprajz mérnök által készüljön el?

Tevődhet fel a kérdés mindenkiben, amely még érthető is. Bárki képes lenne arra, hogy elővegyen egy mérőszalagot és meghatározza, hogy mi mekkora a szobában vagy épp a házban. Amennyiben úgy már kész házról beszél az ember. A ház alaprajz pontossága azért elengedhetetlen, mert ezen alapdokumentum alapján épül a jövendőbeli ház. Nem nehéz elképzelni, hogy mi történne akkor, ha ez az alapdokumentum hibás méreteket tartalmazna. Néhány centi sajnos hatalmas hibákat tud okozni. Például megvan a ház alaprajz, de hibás és az építés következtében derül ki, hogy nem lehet behelyezni a megfelelő helyre egy ablakot. Sajnos az építkezés megváltoztatása ebben a fázisban már igen költséges.

Mit lehet a megoldás?

A mérnökökkel való együttműködés, lehetőleg olyanokkal, akik már láttak ilyen jellegű munkát és profik is. A Mérnöktender munkavállalói ilyenek. Ez mellett pedig a korrekt hozzáállás és a valóság talaján ragadt árak is jellemzik őket. A méréseket speciális műszerekkel végzik el, így kapják meg a legpontosabb képet egy ingatlan méreteiről. A méretezett alaprajz tehát egy igen egyszerűnek tűnő, de bonyolult feladat. Legyen biztonságban az alaprajz készítés. Legyen biztonságban a jövendőbeli ház.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük