Menü Bezárás

Mire elég egy olcsó használt laptop? A válasz egyszerű: internetezés, filmezés, Facebookozás!

Mire elég egy olcsó használt laptop? A válasz egyszerű: internetezés, filmezés, Facebookozás!

Olcsó használt laptop, nem rossz használt laptop. Ezzel a vicces kezdéssel is indíthatjuk a cikkünket. Laptop választásnál mindig sarkalatos pont, hogy tudjuk mit is akarunk vásárolni, mármint, hogy mire is van szükségünk. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy olcsó használt laptop, drága új laptop a kiszemelt áldozat, ha olyat veszünk, ami kielégíti elvárásainkat. Rengeteg olyan emberrel találkoztunk az évek során, akik fejest ugrottak a laptopok világába, de nem volt a medencében víz. Akárhogyan is döntsünk arról, hogy mire van szükségünk a legfontosabb, hogy másokat is hallgassunk meg.

Főleg, ha az a célunk, hogy legyen egy új eszköz a házban, amit napi szinten használni szeretnénk. Nem könnyű eligazodni az olcsó használt laptop világban. Főleg azért nem mert hatalmas a kínálat, ami nem mindig megfelelő minőségű eszközt rejt. Rengeteg olyan cég van, akik azért jöttek létre, hogy minél hamarabb túladjanak a náluk lévő eszközökön. Itt értelemszerűen nem számítanak a vevők, csak a haszon. Érdemes megfelelő kutatómunkát elvégezni a témában, ha nem akarunk pénzt bukni.

Kiderülhet az valahogy, hogy a cég, akitől vásárolni akarok az megfelelő-e a számomra?

Természetesen igen. Az alábbiakban találnak néhány fontos szempontot, amelyek segíthetnek az igazlátásban:

  • Milyen visszajelzésekkel és pontokkal rendelkeznek a Google Térképen?
  • Elérhetők-e telefonszámon? Egyáltalán van-e telefonos elérhetőségük?
  • Szakmai tanácsadás, van vagy nincs? Ha igen miben tudnak segíteni?
  • Nem utolsó kérdés, van-e garancia olcsó használt laptopra?
  • Kipróbálhatók-e a laptopok, amik közül választani szeretnénk?

Hogyan deríthető ki, hogy az olcsó használt laptop mire használható?

Rengeteg lehetőség van, amelyek segíthetnek abban, hogy meghatározzák, mi az, ami a legjobban megfelel önöknek. Mi a következőket ajánljuk, hogy mindenképp nézzék meg:

  • Processzor sebessége
  • Összeszerelés
  • RAM memória
  • Merevlemez (lehetőleg SSD)

Ha játszani is akarok, akkor is elég egy gyengébb laptop?

Attól függ, hogy a gyengébb alatt mit értünk. Általánosságban egy olcsó használt laptop már nem arra való, hogy Need for Speed-ezzünk rajta. Ezek a laptopok főleg internetezésre, filmezésre vagy Facebookozásra használhatók. Nyilván minden attól függ, hogy pontosan mit akarunk csinálni a laptopunkkal. Amennyiben az igényeink annyiban merülnek ki, hogy szörfözzünk a neten egy olcsó használt laptop tökéletesen megfelelő lehet számunkra.

Minden jó, ha a vége jó, ebben az esetben pedig a megfelelő laptop vásárlás a vég. Ha tisztában vagyunk az igényeinkkel és azok nem is nagyok, nyugodt szívvel ajánljuk önöknek az olcsó használt laptopokat. Óvjuk meg a Földünket azzal, hogy folyamatosan új dolgokat veszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük